Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.5.17 CESTY VÍTĚZSTVÍ - DOROGI POBEDY FRÝDEK-MÍSTEK

17. 4. 2017

letak-uprava-8.4.--21.0-h..jpg

 

 

 

 

 

 

 

POZVÁNKA   na významnou událost

 

                     Cesty Vítězství ve Frýdku-Místku

 

Nadešel čas, kdy si dovolujeme pozvat vás, organizace, svazy, přátelé nejen z motoklubů, ale i širokou veřejnost na významnou událost  u příležitosti  Dne osvobození 9. května.  Noční Vlci a přátelé z motoklubů   PL, ČR,  SK se budou účastnit jízdy přes Polsko, setkáme se v Terespolu , dále navštívíme  Warszawu, Wroclaw , Osvětim kde budeme skládat hold vojákům, kteří zahynuli při osvobození.  U každé piety bude i široká veřejnost se zástupci úřadů, institucí, občanů , děti a mládeže.  

Jízda přes Českou republiku - trasa z Osvětimi  - delegáti  zamíří letos poprvé do nedalekého příhraničního města Frýdku-Místku, kolem 10.00 hod., kde na městském hřbitově ve Frýdku-Místku, uctí památku padlých 2.sv. války,  kromě občanů československé republiky je zde pohřbeno 966 ruských vojáků a 57 důstojníků. 

Z Frýdku-Místku pak kolona pojede na další velkou pietní událost a to do Bánské Bystrice. Zde je možný doprovod motorkářů, kteří se dostaví na událost ve FM.   

 

Cesty Vítězství  - to je mezinárodní projekt, jehož cílem je  stmelovat národy,  generace, připomenout hrozbu války a nezapomenou na ty, kteří za nás položili život.  Zároveň propaguje   města, kterýma kolona projíždí, letos to bude opět Brno, Praha, Děčín a dále  instituce, organizace, firmy , které se zapojí do projektu a jakýmkoliv způsobem pomohou v realizaci organizátorům.

V tomto roce budeme v Rusku, Bělorusku,  Polsku, Česku, Slovensku, Maďarsku  a konec v Německu dne  9.5. v Berlíně, kde nás budou již tisíce.  

 

Organizátor  za region SM kraje:  

Oblastní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu  Beskydsko                               předseda  Stanislav  Vašík

Kancelář: ul. 8.pěšího pluku 2380 /komerční centrum Rosa, přízemí/  Frýdek-Místek

Hlavní koordinátor motokolony za SM kraj :  Ing. Patrik Balarin

Koordinátor za oblast Frýdek-Místek: B. Brixová M. - ČSBS Beskydsko a MOTO GMU

Spoluorganizátor: KSČM  Frýdek-Místek  

                             Karel Tkadlčík  Right Riders Hranice

Informační weby:  www.motoholky.eu    www.bojojvnicifm.estranky.cz